Van spijkerbroek een rok maken. Zelf je perfecte spijkerbroek maken 1 » BERNINA Blog 2019-02-14

Van spijkerbroek een rok maken Rating: 5,8/10 1989 reviews

Zelf gemaakt: Van spijkerbroek naar rokje (crea

van spijkerbroek een rok maken

Toen ik begon met zelf kleding maken en dat is al wat jaartjes geleden zou ik heel blij geweest zijn met dit soort naaitips. En op de kontzak streek ik een kant en klare applicatie. Stap 3: Gebruik nu uw tornnaald om de zijnaden uit te scheuren tot de gewenste lengte. Je krijgt nu een soort rokje. Leg de eerste spijkerbroek voor je neer met de goede kant naar buiten en de tailleband van je af. Begin aan de bovenkant met naaien bij het gedeelte waar het kruis zich ooit bevond, en naai dan naar beneden toe.

Next

Villa Lisa: Van jeansbroek tot minirok: Doe het zelf!

van spijkerbroek een rok maken

Natuurlijk kun je op marktplaats rondkijken voor een leuke broek als je zwanger bent. Ook in de voering naai je twee hoekjes. Verdeel de plooien netjes over de gehele lengte. Leg deze spijkerbroek apart wanneer je klaar bent met knippen. De rechterkant, vouw de naad van het pand naar binnen, leg hier de rits en het beleg onder, speld en rijg het evt.

Next

Rok voor mannen

van spijkerbroek een rok maken

Leg de twee randen aan de voorkant van het kruis over elkaar heen totdat ze glad liggen. Naar de film met vrienden, stijldansen, haken, scrapbooken en lekker rondstruinen op internet. Nu is de rits klaar, volgende keer gaan we verder. Ik kan aanvullende informatie in de Verklaring inzake bekijken. Voor de voering van de zakken gebruik ik hele dunne katoen, of een katoentje wat ik van een projekt heb overgehouden.

Next

Rokje van afgeknipte spijkerbroek

van spijkerbroek een rok maken

Trek alle dubbele naden door, zodat het een geheel blijft. In dit voorbeeld zijn de zij-naden op deze rok tot aan halverwege de zakken losgehaald. Laar de kleine opening, waar die is, zo kun je er altijd bij, wanneer er verlengd, of ingekort moet worden, of als het elastiek knapt. Herhaal dit voor de andere kant. Je kan een stukje stof tussen de achternaad en tussen de band zetten. Maak deze opening zo goed mogelijk dicht door de twee knipranden naar elkaar toe te halen en ze op elkaar te leggen. Ik vouw de rok om de strijkplank zodat ik makkelijk aan een kant van de rok kan spelden zonder de rest vast te zetten.

Next

Rok voor mannen

van spijkerbroek een rok maken

Let erop dat de achterkant van de tailleband iets hoger is dan de voorkant, dus meten vanaf de hele tailleband rondom geeft een ongelijk resultaat! Op internet had ik gezien dat je van een oude spijkerbroek een hele leuke tas kunt maken. Aan het einde maak je nu de laatste steek vast aan de eerste met een halve vaste. Bekijk de stap voor stap afbeeldingen bij : Deze werkuitleg is voor een rok van alleen de stof van de oude spijkerbroek. Hennie is de naam, geboren in 1970, en heb samen met Arjan twee lieve jongens Mart 2004 en Tristan 2000. Ik maak namelijk van een oude spijkerbroek een rokje. Zij gebruikte een oude spijkerbroek van haar zoon, ik een jongensspijkerbroek die ik ooit uitzocht uit een zak met kleren maar die op de een of andere manier 3 maten nattevingerwerk wijder dan lang is… kan natuurlijk zijn dat het ligt aan het feit dat het een jongensmodel is, of omdat mijn meisje zo smal is, of of of… In ieder geval, die broek is niet meer… Nou vond ze in haar stapel kapotte spijkerbroeken er ook eentje die haar meisje nog maar net pastte… en dat vond ze jammer werk, dus ik mocht hem alvast hebben… Dat broekje is nu dus alvast een rokje geworden! Ik wilde een rolzoom en leg het bestaande rokje er terug boven op om de lengte te bepalen en knip het rokje dan overal gelijk, 2 cm langer dan het bestaande rokje. Dan spelden we de rits met de goede kant op de goede kant van het beleg, en stikken deze vast.

Next

Sew Natural Blog: Inspiratie: Tassen maken van gerecyclede Jeans

van spijkerbroek een rok maken

En dat leuke jeansrokje ook al niet meer. In dit artikel: In plaats van je versleten of gescheurde spijkerbroek weg te gooien kun je er ook een leuke rok van maken. De achterkant Stap 4: Breng nu de kanten samen van de rok en leg het op een goed werk oppervlakte kan een schone vloer zijn. Doe hetzelfde met de voeringstof. Of misschien wil je nog wat verder rondkijken? Als je dit niet zo mooi vindt kan je er ook voor kiezen om de jeansnaad door te trekken achteraan. Je kunt dan deze banner kopiëren en op je blog of je social media profielen gebruiken. Beleg naar binnenvouwen, vastspelden, en kort naast de tandjes van de rits doorstikken.

Next

Vind de beste rok maken van spijkerbroek fabricaten en rok maken van spijkerbroek voor de dutch luidspreker markt bij socialsamba.com

van spijkerbroek een rok maken

Neem eventueel knopen elastiek, dan kun je verderop in je zwangerschap de band weer losser maken. Ja ik maak al jaren mijn eigen spijkerbroeken, en ze zitten perfect. Dit doe je totaan het einde en dan draai je het werk opnieuw. Het vervolg is te vinden op. Stap 5: Nu kun de naden in de voor en in de achterkant gaan stikken.

Next

DIY tas van je spijkerbroek

van spijkerbroek een rok maken

Herhaal dit proces bij de naad aan de achterkant. Houd een centimeter of 5 marge zodat je nog ruimte hebt om hem goed recht te knippen en om te zomen. De linker zwarte broek, is een nette broek, ook hiervoor gebruik ik hetzelfde patroon. Twee jaar terug had ik van een oude jeans en twee oude zomerbroeken een lange rok gemaakt. Als je dan toch bij de kringloopwinkel bent, zoek dan meteen naar een hemdje met spaghettibandjes of een anders goedkoop shirtje. Dan naai je de tailleband weer aan de broek. Ik denk dat ik dit patroon al meer dan 10 jaar gebruik.

Next